Huomasin, että 48-vuotias mies oli käynyt katsomassa deittiprofiiliani. Mies kertoi omassa profiilissaan etsivänsä 30-45-vuotiasta naista tositarkoituksella. Kohtaan ”asiat joista en pidä” hän oli määritellyt puumanaiset – ihan huutomerkin kera.

Olenko ainoa, jonka mielestä tästä puuttuu joku logiikka? Miksi ylipäätään nuoremmasta miesseurasta pitäville naisille on pitänyt määritellä tuollainen ikävältä kalskahtava / pilkallinen lisänimi, kun taas vastaavaa toimintaa harrastavat miehet ovat vain – no, keski-ikäisiä miehiä, jotka pitävät nuoremmista naisista?

Katri Helena, Marion Rung ja Vicky Rosti on nyt nimetty keltaisessa lehdistössä puumanaisiksi. Katri Helena ja Marion tapailevat molemmat itseään nuorempaa miestä – härregud! Kun Frederik tapaili tyttärensä ikäistä tyttöstä, en nähnyt missään otsikkoa, jossa olisi kyselty, että onko Frederik irstas, vanha äijä. (Vastaus: kyllä on. Ja tosi ällö kanssa.) Toisekseen en muutenkaan huomannut, että Frederikin suhde parikymppiseen tyttöön olisi herättänyt mediassa yhtä suurta huomiota kuin ”puumanaiset” Katri Helena ja Marion. Asiasta uutisointiin lähinnä Seiskassa.

Ihanan sovinistinen tämä maailma. Ja ei, en lähde deiteille itseäni lähes 20 vuotta vanhemman miehen kanssa. Minulla on jo isä, ja vaarikin löytyy.