Saan netissä toistuvasti miehiltä viestejä, joissa he kehuvat olevansa urheilullisia ja komeita, adoniksia, hyvännäköisiä, lihaksikkaita – you name it. Kun sitten avaan viestin liitteenä olevan kuvan, liitetiedostosta paljastuu usein tuikitavallisen näköinen, hintelä tai hoikka mies, pahimmillaan it-nörtti, jolla on huono iho ja jonka hius- ja vaatetyyli on peräisin edelliseltä vuosituhannelta.

Lisäksi olen käynyt nettitreffeillä miesten kanssa, jotka ovat mainostaneet vartalotyyppiään mm. urheilulliseksi, ja livenä olen joutunut toteamaan, että paikan päälle saapuu kukkakeppi, jonka kroppa on kaukana urheilullisesta ja lihaksikkaasta. Olen myös törmännyt miehiin, jotka ovat kertoneet olevansa vartalotyypiltään ”normaaleita”, mutta tosiasiassa he ovat olleet reilusti ylipainoisia, kaksoisleualla varustettuja pullukoita.

Naiset sen sijaan tuntuvat pikemminkin kuvailevan itseään hieman alakanttiin eli hoikka tai urheilullinen nainen kertoo olevansa vartalotyypiltään ”normaali”, kaunis nainen puolestaan kuvailee itseään sanalla normaali, nätti tai söpö.

Miehet, tehdäänpä tämä asia nyt selväksi: jos et muistuta Hunks-tanssijaa, vartalotyyppisi ei ole urheilullinen, vaikka harrastaisit liikuntaa kuinka paljon. Voit kuvailla itseäsi sanalla ”normaali” tai ”hoikka”. Jos sinulla puolestaan on kaksoisleuka etkä ole nähnyt pippeliäsi vuosiin, et ole vartalotyypiltäsi ”normaali” vaan ”pyöreä”, ”hieman ylipainoinen” tai ”isokokoinen”. Ja tehdään myös selväksi, etten ole etsimässä itselleni Hunks-henkistä adonista, mutta en silti pidä harhaanjohtamisesta ja paskan puhumisesta.

Muutenkin ihmettelen, mitä osa miehistä näkee katsoessaan itseään peiliin. Siinä missä muut näkevät hintelän insinöörin, joka ei osaa pukeutua ja joka on komea lähinnä äitinsä ja mummonsa mielestä, peilistä ilmeisesti tuijottaa Brad Pittiä erehdyttävästi muistuttava jumalolento, joka kuvailee itseään ylisanoin potentiaalisille deittikumppaneilleen? Lasken nämä miehet samaan kategoriaan Idols-kilpailijoiden kanssa, jotka astuvat tuomareiden eteen itseluottamusta uhkuen ja päästävät sitten ilmoille sointuja, jotka muistuttavat etäisesti riekon soidinääniä ja aiheuttavat katsojissa voimakkaita myötähäpeän tunteita. Missä todellisuudentaju?

Lisäksi jos viestin liitteenä on kuva, tarvitseeko siinä viestissä erikseen kuvailla ulkonäköään? Eiköhän viestin lukija voi tehdä omat päätökset kuvan perusteella ilman, että lähettäjä erikseen mainostaa olevansa komea, mikä mielestäni on lähinnä omahyväistä eikä tee vaikutusta ainakaan minuun.

Ilmiönä tämä on mielenkiintoinen eli miehillä on ilmeisesti enemmän itseluottamusta kuin naisilla, koska kuten alussa totesin, naiset kuvailevat itseään ala- ja miehet yläkanttiin. Täytynee ehkä jatkossa olla vähemmän vaatimaton ja suoraan ilmoittaa, että muistutan Victoria's Secretin malleja?

Miehet, mitä tästä opimme? Jos lähetät deittipalstalla jollekin viestin kuvan kera, älä erikseen mainosta ulkonäköäsi. Jokainen tekee omat johtopäätöksensä kuvan perusteella. Älä myöskään yritä antaa itsestäsi todellista parempaa kuvaa eli jos olet ylipainoinen, se kyllä selviää viimeistään treffeillä ja aiheuttaa lähinnä pettymystä. On mukavampaa yllättyä positiivisesti kuin negatiivisesti. Jos joku etsii itselleen lihaksikasta miestä, hän ei todennäköisesti ihastu ensitapaamisella hurmaavaan luonteeseesi niin paljon, että unohtaa man boobsit ja makkarat vyötärölläsi. Sori, elämä on julmaa.