Kävin joku aika sitten Sadun kanssa pikadeiteillä. Tapasimme illan aikana 20 miestä, joiden kanssa juttelimme kolme minuuttia / mies. Meidän piti antaa kiinnostaville miehille plussia ja vastaavasti he antoivat meille plussia, jos olivat kiinnostuneita tapaamaan uudestaan.

Illan saldo jäi köyhäksi, eli emme antaneet plussaa kenellekään. Saimme niitä kyllä itse runsain mitoin – meille toimitettiin tapahtuman jälkeen sähköpostiin ”oma äänisaldomme” sekä lisäksi anonyymit tilastot, joista kävi ilmi illan kokonaissaldo. Tilastoista selvisi, että emme suinkaan olleet ainoita naisia, jotka olivat jättäneet plussat antamatta. Tästähän kalabaliikki syntyi.

Huomasin pari päivää sitten, että tapahtumajärjestäjän kotisivuilla käydään kovaa spekulaatiota siitä, mikä meni pieleen. Tilaisuudesta on aikaa jo monta viikkoa, ja keskustelu velloo edelleen kuumana. Miksi naiset eivät antaneet plussia? Oliko ohjeistuksessa jotain epäselvää? Pitäisikö tapahtumaa jatkossa kohdentaa jollekin tietylle kohderyhmälle? Markkinoitiinko tapahtumaa jotenkin väärin? Antavatko naiset plussia vain silloin, kun joku kolmeminuuttisen aikana vie jalat täysin alta ja ympäriltä kuuluu linnunliverrystä ja harpunsoittoa? Koska jos näin on, niin sehän on ihan tyhmää. Voi niitä plussia antaa sillonkin, jos joku  on herättänyt orastavaa kiinnostusta.

Pointsit kotiin veti herrasmies, joka esitti, että paikalla saattoi olla varattuja naisia, jotka olivat tulleet tilaisuuteen keräämään plussia itsetuntoaan pönkittääkseen eikä heillä alunperinkään ollut ajatuksena lähteä deiteille. Voi morjens.

Joku nainen ja ilmeisesti jopa yksi mieskin oli todennut, että jospa naisia ei vaan napannut. Ei sytyttänyt, ja sillä hyvä. Suurin osa miehistä ei kuitenkaan tyytynyt tähän vastaukseen.

Tehdäänpä tässä nyt tiettäväksi, miksi niitä plussia ei tullut. Suurin osa tapahtumaan saapuneista miehistä oli it-nörttejä / insinöörejä, sieltä stereotypisimmästä päästä. Se flanellipaita oli ihan kiva 90-luvulla, minullakin oli sellainen. Luovuin siitä kuitenkin vuonna -95 eli viitisentoista vuotta sitten. Farkkuja en ole eläessäni yhdistänyt lenkkareihin, mutta joidenkin mielestä se on tyylikästä. Aina parempi, jos farkuissa on liian lyhyet lahkeet. Ja jos siellä parturin seinällä on edelleen kuva Neon kakkosesta takavuosilta, niin sitä saa mitä tilaa.

No niin, olen ulkonäkökeskeinen. Hyi kamala. Mutta mutta – tilastoistapa kävi ilmi, että kaikki miehet olivat antaneet plussia samoille naisille. Tapahtumassa oli mm. mukana yksi nainen, joka ei saanut yhtään plussaa. (Tähän väliin kovat spekulaatiot siitä, miksi näin kävi.) Satu oli illan äänikuningatar 15 plussalla. Tarvitseeko minun mainita, miksi Satu keräsi näin paljon ääniä? Koska hänellä on niin ihana persoonallisuus? En väitä, etteikö sitäkin, mutta hän on ulkoisesti hyvin viehättävä, hoikka ja vaaleahiuksinen nainen.

Miten voikin olla niin vaikeaa tajuta, että jos ei saa plussaa siltä seksikkäältä blondilta, niin syy ei todennäköisesti ole tapahtumajärjestelyissä tai siinä, että kolme minuuttia on liian lyhyt aika keskustelulle tai siinä, että se blondi on oikeasti varattu? Miten iso ego miehillä oikein on? Missä todellisuudessa te elätte? Sellaisessa, jossa kaikki naiset palvovat maata jalkojenne alla ja haluvat tavata teidät ja jos näin ei tapahdu, naisella on päässä vikaa tai hän on varattu?

Miehet, herätkää. Päivittäkää tyylinne  (jos olet opiskellut tietotekniikkaa, matematiikkaa ja/tai olet insinööri, kuulut riskiryhmään) – myös miehille on olemassa muotilehtiä ja -blogeja, joista löytyy 2000-luvulle päivitettyjä tyylivinkkejä. Tähän väliin annan lyhyen, mutta kullanarvoisen vinkin: Dressmann ei ole the place, kun käydään vaateostoksilla. Ei, vaikka Rollarit esiintyykin siinä mainoksessa. Ne oli in joskus 20 vuotta sitten. Käykää parturissa, mutta älkää siinä samassa lähiöpaikassa, jossa on ollut se sama parturi viimeiset 20 vuotta ja jossa isännekin kävi silloin, kun olitte pieniä. Ja jonka seinällä olevissa julisteissa miehillä on vieläkin pottakampaus.

Ja jos kaiken tämän jälkeen ette edellenkään saa sitä plussaa, hyväksykää tosiasiat. Ei sytyttänyt, sillä siisti. Joo, se harmittaa. En minäkään ole aina päässyt treffeille kaikkien miesten kanssa, joiden kanssa olisin halunnut. En silti spekuloi netin keskustelupalstoilla, että mikä meni pieleen ja yritä etsiä syitä kaikesta muusta paitsi itsestäni.