Tätä perimmäistä kysymystä olemme pohtineet muutamaankin otteeseen sinkkukavereiden kanssa. Mies, joka etenkin ensitreffeillä tarjoaa viinilasillisen tai kahvikupin, tekee minuun kyllä vaikutuksen, mutta toisaalta en dumppaa miestä sen perusteella, että hän jättää minut maksamaan ostokseni itse.

Jos tilaan kassalla pelkästään kupin kahvia, miehen pisteet kyllä vähenevät silmissäni, jos kukkaron nyörit eivät aukea kassalla. Ensimmäisillä tapaamiskerroilla on myöskin hieman vaivaannuttavaa, jos joku haluaa tarjota minulle kalliin illallisen – jos en satu tietämään, että kyseessä on erityisen varakas henkilö.

En lähde deiteille kenenkään rahojen perässä, mutta sen verran vanhanaikainen olen, että minuun on helppo tehdä vaikutus hyvillä käytöstavoilla, joihin mielestäni myös tarjoaminen kuuluu. En tosin odota, että tarjoaminen jatkuu deiteistä toiseen vaan jossakin vaiheessa voin vastavuoroisesti tarjota miehelle jotain.

Viime keväänä tapailin miestä, jonka kanssa sovimme – miehen ehdotuksesta - että teemme ruokaa luonani. Ostin meille kaikki ruuat ja viinit, jotka maksoivat yhteensä noin 30 euroa. Mies ilmestyi luokseni tyhjin käsin, mikä mielestäni on täysin hyvien tapojen vastaista. Vien itsekin aina viemisiä, olin sitten menossa kylään kaverin, sukulaisen tai deitin luokse.

Seuraavalla viikolla menimme leffaan, ja mies maksoi lippumme. En edes tarjonnut hänelle rahaa lipuista, olinhan itse kustantanut edellisen viikonlopun meille kokonaan. Leffan jälkeen menimme baariin, jossa mies kaljan tilattuaan halusi, että maksan sen, koska hän oli maksanut leffaliput.  Miinuspisteitä ropisi sen verran, että emme tavanneet tämän jälkeen enää uudestaan!

Mitä mieltä olette, lukijat? Pitääkö miehen maksaa treffeillä?