...on hyvä katsastaa muuta tarjontaa ja lukea saapuneita viestejä. Harmi vaan, että viestien taso on edelleen samaa, keväisen koirankakan hajuista kuraa.

Sain jälleen kerran romaanin mittaisen viestin n. 40-vuotiaalta mieheltä, joka heti kärkeen pahoittelee ikäänsä. Niin, olet liian vanha. Elämä on. Hän kylläkin lupaa olevansa nuorekas ja tutustumisen arvoinen. Minun kannattaisi kulma ottaa riski (yhdyn sanavalintaan), ja mennä kyläilemään hänen luokseen. Kiskonkin jo eteisessä saappaita jalkaani. Minne muuallekaan sopisin ensideitit kun ventovieraan nettideitin kotiin! Onneksi olen jo unohtanut taannoiset iltapäivälehtien lööpit metsästä paloina löytyneestä nettideitinsä surmaamasta uhrista.

Mies kertoo, että pari netistä löytynyttä naista on käynyt kylässä hänen luonaan, mutta kumpikaan ei saanut jäädä, koska naiset eivät kelvanneet tälle. Kyllä, hän tosiaan käyttää ilmaisua ”kelvata”. (Itse olen käyttänyt ilmaisua ”Sopivaa henkilöä ei ole tullut vielä vastaan” tai ”Henkilökemiat eivät kohdanneet”, kun joku deiteistäni on tiedustellut, minkälaisia deittikokemuksia minulla on.)

Itseään kehuessaan mies ei säästele ylisanoja – positiivisia adjektiiveja hän korostaa säännönmukaisesti intensiteettimääritteellä ”todella”. Todella hyvä ihminen, todella hyvä sydän, todella sitä ja todella tätä. Ainakin tuli selväksi, että olen tekemisissä superihmisen kanssa. Tässä suoria lainauksia viestistä:

  • ”Luulis olevan kaikkien naisten ihannemies kyseessä!” (Mies puhuu ilmeisesti itsestään eikä naapurin Jarkosta.)
  • ”Ja mikä palkinto olisinkaan!” (Mies puhuu edelleen itsestään.)
  • ”Tässä tosiaan kirjoittaa useampien naisten haaveiden prinssi...” (Kenen kriteereillä mitattuna?)
  • ”Olen juuri sellainen mies mitä haet jokaisella kirjoittamalla sanallasi, IHAN jokaisella. Luepa munkin profiilini ja mieti hetki olenko sitä mitä haet, varmasti olen.” (Itsevarmuus kohdillaan.)
  • ”...minusta tykätään paljon.” (Äiti? Mummo?)
  • ”...parempaa miestä saat kyllä hakea!” (Se varmasti tuli jo selväksi.)

Myös materialistinen puoli on viestissä hyvin edustettuna:

  • ”Mulla on kiva, ihana, valoisa iso omakotitalo. Ja pidän sen siistinä! Puutarhaakin on, kyllä siellä Sinunkin kelpaisi kukkia laittaa... Luonnollisesti pihani on kunnossa tältäkin osin.” (No miksipä ei täydellisen miehen täydellisessä talossa olisi täydellistä pihaakin?)
  • ”...arvostetulla alueella olevaan uudehkoon asuntooni.” (”Upouuteen” olisi kuulostanut paremmalta.)

Mies ihmettelee, miksei tällä naamalla ja asenteella varustetulle naiselle löydy seuraa. Vastaus: koska kaikki ehdokkaat ovat samaa tasoa kuin sinä!

Tämän todella-täysin-super-mega -unelmien prinssin lisäksi sain viestin mieheltä, joka ilmoitti harrastaneensa valokuvausta kuutisen vuotta ja kysyi, olisinko kiinnostunut tulemaan kuvattavaksi. Saisin kulma samalla itselleni valokuvia itsestäni. Epäselväksi jäi, minkälaisista kuvista olisi ollut kyse. Epäilen, etten olisi saanut matkaani raikkaita kasvokuvia annettavaksi vanhempien sukulaistätien kirjahyllyyn.

Minua on lähestynyt myös 21-vuotias (!) mies, joka ilmoittaa olevansa ”kaiketi myös hyvännäköinen”. Profiilista löytyy tietysti kuva, josta jokainen olisi voinut tehdä omat johtopäätöksensä.

Luonnollisesti olen saanut jälleen kerran myös yhden ”Mitä kuuluu?” -viestin. Ne lämmittävät aina mieltä. Näen silmissäni, miten viestin lähettäjä uhraa aikaa, vaivaa ja ajatuksiaan viestinsä lähettämiseen.

Sokerina pohjalla viestien joukosta löytyi varatun miehen lähestymisyritys kysymyksen ”Saako varattu mies moikata sinua” kera. Vastasin miehelle, että tottahan toki, ja kehotin häntä samalla moikkaamaan myös puolisoaan puolestani.