Sika mieheksi heitti haasteen, että hänen blogiaan seuraavat bloggaajat pyhittäisivät yhden kirjoituksen itsensä esittelyyn. Otan siis haasteen vastaan ja kerron tässä postauksessa vähän lisää itsestäni.

Minua kuvataan usein, jopa kyllästymiseen asti, sanalla ”rauhallinen”. Olen hillitty ja hallittu lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Jopa siinä määrin, että taannoisessa työhaastattelussa haastattelija kysyi, käytänkö jotain lääkitystä tai huumeita, koska olen niin rauhallinen. Tämä tosin on ääriesimerkki, vastaavaa kommenttia en ole kuullut keneltäkään muulta (tai ehkä kukaan toinen ei ole kehdannut esittää kysymystä). Itsehillintäni pitää yleensä myös humalassa. Vielä siinä vaiheessa iltaa, kun päässäni pyörii ja suoraan käveleminen tuottaa vaikeuksia, minulle usein tyrkytetään lisää juotavaa, koska ”sähän oot melkein selvä”.

Osaan olla myöskin itsepäinen ja temperamenttinen. Edellisissä suhteissa ongelmia on aiheuttanut omapäisyyteni - minä luonnollisesti haluan päättää, mikä leffa vuokrataan, mitä syödään ja minne tehdään seuraava lomamatka. Kavereille annan helpommin periksi kuin poikaystävälle ja puolituttujen kanssa en yleensä lähde kinaamaan ollenkaan vaan teen hyvin helposti kompromisseja.

Työskentelen kaupallisella alalla ja myös koulutukseni on kaupallinen. Pidän työstäni, koska samanlaisia työpäiviä ei ole, työssä pääsee hyödyntämään luovuutta sekä kirjoittamaan, mistä – ylläri ylläri – pidän. Saan parhaat kicksit uusista projekteista ja uusista ideoistani, joita lähdetään viemään eteenpäin sekä tietysti myös onnistumisista silloin, kun tulokset puhuvat puolestaan.

Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa lähes joka päivä ja pyrkimykseni onkin hikoilla vähintään viitenä päivänä viikossa. Tämä rajoittaa myös deiteillä käymistä, koska liikunta menee yleensä treffien edelle, ja molempia ei ehdi ainakaan arkipäivisin harrastamaan saman päivän aikana. Viikonloput puolestaan pyhitän kavereille - suuri osa deiteistäni on ollut niin epäonnistuneita, etten halua käyttää arvokkaita viikonloppujani näiden onnettomien tapausten seurassa.

Rakastan hyvää ruokaa, viinejä ja kokkaamista. Syön harvoin valmisruokia ja viikonloppuisin ruuanlaiton lisäksi yleensä myös leivon jotain, pääsääntöisesti jotain makeaa  Tykkään myös käydä ulkona syömässä. Lempiruokani on italialaista – sitä ei voita mikään! Harmillista kyllä, suomalaisista raaka-aineista ei valitettavasti saa aikaiseksi yhtä hyvää ruokaa kuin Italiassa, vaikka resepti olisikin sama ja sitä noudattaisi orjallisesti.

Kuuntelen paljon musiikkia ja levyhyllyni on melko kattava sekä pidän myös lukemisesta. Lukeminen tosin tuntuu usein harmillisesti jäävän muiden harrastusten jalkoihin, ja ellei käsissäni ole todella mukaansa tempaavaa tekstiä, luen yleensä muutaman sivun illalla ennen nukkumaanmenoa. Siinä vaiheessa silmät ovat usein jo niin ristissä, että romaani ei useinkaan edisty kovin nopeasti. Luen kirjoja laidasta laitaan; suomalaista ja ulkomaista kaunokirjallisuutta, novelleita, fantasiaa, kevyitä romaaneita ja satunnaisesti myös dekkareita.

Katson myös paljon, ehkä liikaakin, telkkaria. Seuraan mm. Täydellisiä naisia, Eventiä ja Mad Meniä. Aiemmin keväällä seurasin kumpaakin kokkailuohjelmaa, Master Chefiä ja Top Chefiä. Lempisarjojani kautta aikojen ovat Mullan alla sekä tietysti Sinkkuelämää, jonka jaksot muistan suunnilleen ulkoa.

Pidän myös leffoista. Katson harvemmin ns. valtavirta-elokuvia eli Jenkkien katsojamagneetteja ja pidän enemmän eurooppalaisista elokuvista. Toki Atlantin takaakin tulee välillä hyvää tarjontaa. Viimeisin katsomani leffa oli tanskalainen Kosto, joka voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin sekä Golden Globe –palkinnon. Suosittelen! Nyt haluaisin nähdä Kazuo Ishiguron romaaniin perustuvan Ole luonani aina -leffan, jonka olen takavuosina lukenut, sekä perjantaina ensi-iltaan tulleen Source Coden, joka sai hyvät arvostelut ja jota tähdittää iiiiikk iki-ihana Jake Gyllenhaal.

Matkustelen 3-4 kertaa vuodessa. Pidän aktiivisista lomista, pelkkä rannalla makaaminen ei innosta. Pidän kyllä myös auringonotosta, merestä ja uimisesta, mutta viikko rannalla on liikaa. Unelmalomani on yhdistelmä rantaa, kulttuuria ja luontoa. Lepoa, sielunhoitoa ja aktiviteetteja sopivassa suhteessa – hyvää ruokaa unohtamatta!

Koska kyseessä on sinkkublogi, täytyy vielä loppuun mainita muutama sana miesmaustani. Olen listannut tiukat kriteerini taannoisessa postauksessa, joten en kertaa niitä enää tässä uudestaan. Julkkismiehistä ihannemiehiäni ovat kestosuosikkini Brad Pitt sekä jo äsken mainittu Jake Gyllenhaal. Twilight-elokuvat nähtyäni ihastuin myös Robert Pattisoniin – leffan pääparin välisellä vahvalla latauksella taisi kyllä olla jotain tekemistä tämän kanssa

Heitänpä lopuksi haasteen eteenpäin eli blogiani seuraavat bloggaajat, kertokaa tekin lisää itsestänne!