Deittirintamalla on ollut hiljaista viime aikoina viime viikon puhelintreffejä lukuun ottamatta. Yritän etsiä jostain inspiraatiota ja aikaa viestien lähettämiseen ja vastakkaisen sukupuolen lähestymiseen. Tämä voi tosin olla väärä taktiikka. Join kaikessa rauhassa aamukahvia viime viikolla ja katsoin samalla telkkaria, kun Kolmosen aamu-tv:ssä joku rakkausvalmentajaksi itseään kutsuva henkilö kertoi faktatietoja deittailusta.

Naiset eivät saa tehdä aloitetta. Suomalaiset naiset ovat noin ylipäätään liian aktiivisia. Miehet menettävät metsästäjän itsessään, jos naiset toimivat aloitteen tekijänä. Jos nainen jahtaa miestä, se saattaa kyllä johtaa suhteeseen, mutta mies ei tule suhteen aikana näkemään mitään vaivaa sen eteen, esim. romanttisten huomionosoitusten muodossa, koska hän ei ole joutunut aiemminkaan näkemään mitään vaivaa suhteen eteen tai sen syntymiseksi.

Nainen on itse tärvellyt mahdollisuutensa romanttiseen suhteeseen tappamalla miehen sisällä asuneen metsästäjän, joka on vuosikausia odottanut toimintaa keihäs tanassa, tuloksetta. Kun mies lopulta tapaa jonkun, johon hän rakastuu, nainen jää kuin nalli kalliolle eikä voi syyttää tästä ketään muuta kuin itseään. Tämä kuulostaa jotenkin keskiaikaiselta, mutta mikäs minä olen vastaan sanomaan, jos kerran rakkausvalmentaja näin sanoo. Rakkausvalmentajan mukaan naisen pitää olla löydettävissä, muttei tehdä itse aloitetta, vaan valikoida kiinnostuneista miehistä parhaat päältä.

Joudun siis valikoimaan inboxiini saapuneista viesteistä ”parhaat”, etten vahingossa kastroi ketään ja ajaudu epäromanttiseen suhteeseen miehen kanssa, joka ei huomioi minua mitenkään ja jättää minut heti,  kun vihdoin oikeasti rakastuu. Tässä viime päivien tarjontaa – ja onneksi on varaa, mistä valita:

”Jos kirjoitan paremmalla ajalla, niin luuletko että vastaisit?” Viesti ei sisältänyt muita lauseita. Miehen profiili on lähes tyhjä eli hän ei ole kertonut itsestään juuri mitään eikä myöskään ole vaivautunut laittamaan palveluun kuvaa itsestään. Iästä (+40) ja ensimmäisestä lähestymisyrityksestä päätellen voisin melkein veikata, että taidan jättää vastaamatta.

”Oletko sukkahousuja tai kesällä legginsejä käyttävä nainen? :D” Lyhyestä virsi kaunis - tämäkin viesti koostuu yhdestä lauseesta. Profiilissaan mies kertoo viehättyvänsä naisista, jotka verhoavat säärensä sukkahousuihin, mutta huomauttaa samalla, että tästä ei kannata pelästyä, sillä hän etsii kuitenkin seuraa tositarkoituksella. Perversionsa kullakin. Treffeille pitäisi ilmeisesti säästä riippumatta pukeutua sukkiksiin tai ainakin se olisi suotavaa?

”miten olet.?” Sama niukkasanainen linja jatkuu. Onko helle vienyt miesten kielet? Kysymyksenasettelu on hankalahko enkä ole varma, mitä sillä haetaan.

”Olen komea ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Haen irtiottoa arjesta säännöllisten tapaamisten merkeissä. Olethan mielenkiintoinen ja sivistynyt? Pidän monipuolisesta seksistä ja nuolemisesta. Olen parhaimmillani ollut kuudesti laukeava.” En ole varma, puhuuko mies aseharrastuksestaan vai jostain muusta. Onneksi olen edes jossakin määrin sivistynyt, koska sitä ilmeisesti tarvitaan näissä tapaamisissa.

Aamu-tv:ssä muistutettiin ystävällisesti, että jos ei heilaa helluntaina, niin ei koko kesänä. Taidan siis jättää vastaamatta kaikkiin yllä mainittuihin viesteihin, koska olen joka tapauksessa tuhoon tuomittu.