Tuomas Enbuske kirjoitti taannoin blogissaan, että naiset luulevat, että heidän pitäisi olla laihoja ja että miehet tykkäävät (painomielessä) luultua normaalimmista naisista. Väitteensä Enbuske perustaa muun muassa tutkimukseen, jossa miehet ja naiset olivat ruksineet kuvista naisen ihannekropan.

Miten tulisi sitten suhtautua siihen, että Suomi24-palvelussa törmää toistuvasti siihen, että miehet määrittelevät ihannenaisensa maksimipainon noin 60 kiloon? Tällä viikolla törmäsin profiiliin, jossa yli 70-kiloinen mies etsii itselleen 30-50-kiloista kumppania. Miehen mukaan nainen saa kyllä olla 175 senttiä pitkä, kunhan ei paina yli 50 kiloa. Todettakoon, että 175 cm / 50 kg henkilön painoindeksi on 16,3 ja että virallisen määrityksen mukaan voidaan puhua merkittävästä alipainosta, kun painoindeksi on alhaisempi kuin 17. Arkijärjellä voidaan myös todeta, että kukaan terve, aikuinen ihminen ei paina 30 kiloa, vaikka olisi keskivertoa lyhyempi. Etsitään tositarkoituksella anorektikkoa?

Myöskään 60 tai edes 65 kilon painoraja ei ole kovin paljon. Esimerkiksi 175/65 kokoisen naisen painoindeksi on 21,2 normaalipainon jakautuessa välille 18,5-24,99. Ymmärrän painokriteerin, jos mies itse painaa vaikkapa 68 kiloa eli hän ei halua itseään painavampaa naista, oli tämä sitten ruumiinrakenteeltaan minkälainen tahansa. Kyseinen painoraja esiintyy kuitenkin myös huomattavasti painavampien, esim. 80-kiloisten miesten kriteereissä.

Tämä johtaakin sitten kysymykseen, miksi miehille eivät kelpaa normaalipainoiset naiset vaan naisen tulee olla hyvin hoikka, lähellä normaalipainon alarajaa tai jopa alipainoinen. Itse olen normaalipainoinen painoindeksillä mitattuna, mutta ilmeisesti monen makuun aivan liian tuhti, koska painan yli 60 kiloa. Lisäksi painoraja herättää kysymyksen, että jos olenkin vielä miehen tavatessani rajan sisällä, mitä sitten tapahtuu, kun lihon muutaman kilon? Mies vaatii minua laihduttamaan tai ryhtyy katselemaan muiden naisten perään?

Miehet, oletteko tekin muotiteollisuuden uhreja? 


Hyvästi 60-lukun ja uhkeat muodot... (Kuva: suosikki.fi)


...tervetuloa 2000-luku ja uusi naisihanne! (Kuva: metrolic.com)