Tulen lukijan pyynnöstä kirjoittamaan treffeillä käyttäytymisestä, ja tämä kirjoitus toimii pohjustuksena tuolle tulevalle postaukselle. Ulkoiset tekijät liittyvät deittailuun erittäin kiinteästi, ja kenenkään on turha kuvitellakaan menevänsä treffeille täysin valmistautumatta – tai näin toimimalla on ainakin todennäköisesti turha odottaa nopeita tuloksia.

Olen kuullut muutamankin miehen suusta kommentin, että jotkut miehet haluavat kelvata sellaisena kuin ovat. Eli omina itsenään, muuttamatta hius- tai pukeutumistyyliään, näkemättä juuri vaivaa ulkonäkönsä eteen. Voin sanoa suoraan, että tällä asenteella deittimarkkinoilla ei ole mitään saumaa löytää kumppania nykypäivänä tai ainakin se on erittäin hankalaa.

Jos olet mies, mietipä minkälaisen naisen perään katseesi kääntyy kadulla? Huolittelemattoman, jolla on likaiset hiukset ja jonka vaatteet eivät oikein istu ja ovat muutenkin ajastaan jäljessä? Jonka silmälasit näyttävät siltä, että ne on hankittu parikymmentä vuotta sitten ja jonka vatsa tursuaa esille liian pienen paidan ja housujen välistä? I don't think so. Me kaikki katsomme kauniita ihmisiä. Minäkin katson kauniita naisia, vaikken tunnekaan seksuaalista vetovoimaa heitä kohtaan. Kauneus miellyyttää silmää, oli se sitten ihmisessä, luonnossa tai vaikkapa taideteoksessa.

Edes kauniit ihmiset eivät kuvittele kelpaavansa sellaisena kuin ovat. Päinvastoin, he saattavat nähdä jopa muita enemmän vaivaa ulkonäkönsä eteen panostamalla vaatetukseen, meikkiin ja hyvään kampaajaan/parturiin sekä kosmetologiin.Valitettavasti kaikki eivät ole luonnostaan kauniita. Ulkoiseen habitukseen on kuitenkin helppo vaikuttaa pienillä asioilla – vaatteilla, hiustyylillä, ryhdillä, positiivisella olemuksella.

Sika mieheksi -blogissa kirjoittaja kertoi tietoisesti muuttaneensa itseään tullakseen hyväksytymmäksi ja mietti, onko hän tämän vuoksi nykyään eri ihminen ja kuinka paljon ulkoiset tekijät vaikuttavat siihen, kuka ihminen todellisuudessa on. Itse en usko, että panostamalla ulkonäköönsä muuttuu samalla ratkaisevasti sisäisesti tai kehittyy kokonaan toiseksi persoonaksi – sikäli, ettei puunaaminen mene liiallisuuksiin. Jos muutosta tapahtuu, uskon sen olevan positiivista – itseluottamus lisääntyy, sosiaalinen elämä kehittyy parempaan suuntaan, itsetunto paranee. Kysymys kuuluukin, miksi joku EI haluaisi panostaa ulkonäköönsä, edes hieman?

Pitkän alustuksen jälkeen pääsen lopulta itse asiaan. Jokaisen deittailijan tulee siis kiinnittää huomiota ulkoiseen habitukseensa parisuhdemarkkinoilla pärjätäkseen. Aloitetaan vaatteista. Miehille, jotka tietävät, etteivät seuraa muotia tai vaihtoehtoisesti pukeudu klassisen tyylikkäästi, suosittelen lämpimästi tavaratalojen pukeutumisneuvontaa, joka on yleensä ilmaista. Sen käyttäminen ei ole säälittävää vaan järkevää, ja voin lisäksi paljastaa, että myös ne kauniit ja hyvin pukeutuvat ihmiset käyttävät palvelua.

Ihmiset saattavat olla sokeita omille ns. epäkohdilleen, jotka ulkopuolinen asiantuntija korjaa kohdilleen. Kukaan ei pakota sinua pukemaan päällesi sellaisia vaatteita, joissa et viihdy, mutta pukeutumisneuvoja antaa pienen haastattelun jälkeen ehdotuksia, joihin kannattaa tarttua. Peilistä saattaa tunnin kuluttua katsoa aivan uusi ihminen, ja ne vanhat, liian lyhyet housut voitkin kiikuttaa UFF:n laatikkoon tai käyttää niitä ainoastaan silloin, kun menet tapaamaan sairasta isoäitiäsi maaseudulle.

Naiset pukeutuvat mielestäni pääsääntöisesti hyvin, mutta jos tunnistat itsesi siitä, että vaatteet kinnaavat jostain, tuntuvat istuvan huonosti tai vatsasi röllöttää kaiken kansan nähtävänä liian lyhyen paidan alta, suosittelen tutustumaan pukeutumisneuvojan palveluihin. Tarvitset apua myös, mikäli hankit vaatteesi lähiostarilta tai käytät edelleen enimmäkseen vaatekappaleita, jotka olet hankkinut yli 10 vuotta sitten.

Pukeutuminen ei välttämättä vaadi isoa kukkaroa vaan tyylitajua. Saan itse positiivisia kommentteja vaatteistani, välillä tuntemattomiltakin, vaikka asukokonaisuuteni maksavat päästä jalkoihin kengät mukaan lukien parhaimmillaan (tai pahimmillaan?) 60 euroa. Kansainvälisistä ketjuliikkeistä saa edullisia ja muodikkaita sekä myös klassisia vaatteita – ne pitää vain osata löytää ja lisäksi vielä rakentaa niistä oma, istuva tyyli, joka sopii omaan vartalotyyppiin. Omaa uutta tyyliä voi haravoida netistä (miehille esim. GQ-sivusto) ja muotilehdistä, jotka antavat osviittaa myös muuhun kuin huipputrendikkääseen pukeutumiseen.

Vaatteiden lisäksi huomio kannattaa kohdistaa myös hiuksiin. Jos olet käynyt iät ja ajat samalla kampaajalla/parturilla, kokeile välillä toista paikkaa. Lähiökampaamot ja -parturit voit lähtökohtaisesti unohtaa, jos haet tyyliä, joka on tätä päivää. Ennen ajan varaamista katsele muotilehdistä tai -blogeista hiustyylejä, jotka voisivat kiinnostaa sinua. Ammattitaitoinen kampaaja/parturi kyllä kertoo, mikä tyyli sopii sinulle ja mikä ei.

Mikäli käytät silmälaseja, älä unohda päivittää niitä tähän päivään. Jokainen optikkoliikkeessä vieraillut tietää, että liikkeistä saa palvelua ja neuvoja uusien kehysten valitsemiseksi. Älä sorru valitsemaan samanlaista mallia, jota olet käyttänyt viimeiset 20 vuotta! Elävänä esimerkkinä tosielämästä voin kertoa, että eräs tuttava vaihtoi silmälasinsa uusiin ja on sen jälkeen saanut selvästi enemmän huomiota vastakkaiselta sukupuolelta.

Loppuun totean vielä, että vinkkini on tarkoitettu perusjannuille. Mikäli sinulla on oma vahva tyyli, joka ilmentää persoonaasi eli olet hipsteri, rokkari, gootti tms. suosittelen jatkamaan samalla linjalla.

Alla "case-esimerkkinä" erilaisia tyylejä miehille - ulkoisen habituksen perusteella voisin lähteä näiden miesten kanssa treffeille eikä tämä liity pelkästään kauniisiin kasvoihin. Vaatteet, hiukset, lasit - toimii! (Kuva 1: http://a-man-fashion.blogspot.com, kuva 2: http://www.mensfashiondeals.com)